Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 16


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 BKV-ügy: Antal Attila már kimehet a lakásból
 
Napi Aktuális 2011-05-29 16:07:26
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Megszüntette a BKV volt vezérigazgatójával, Antal Attilával szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat a Fővárosi Bíróság (FB) pénteken.

 

A bíróság honlapján olvasható közlemény szerint a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetése érdekében a gyanúsított védője fellebbezett, s azt a Fővárosi Bíróság alaposnak találta. Az FB ezzel megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2011. április 29-i végzését a hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőügyben. Úgy ítélte meg, hogy az A. Attilaként említett gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye már nem állapítható meg, a nyomozás jelentős elhúzódása pedig nem szolgálhat érvül egy személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés fenntartására.

"A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság szerint az elsőfokú bíróság ugyan helytállóan hivatkozott arra, hogy a gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, és jelentős büntetési tétellel fenyegetett, azonban nem vette figyelembe a gyanúsított személyi körülményeiben bekövetkezett változásokat, valamint a lakhelyelhagyási tilalom elrendelése óta eltelt időt és a gyanúsított eddig tanúsított magatartását" - írták.

Mint hozzátették, A. Attila a nyomozó hatósággal végig együttműködött, rendezett családi körülmények között él, igazolt munkája van. Közel másfél éve áll kényszerintézkedés - ebből több mint kilenc hónapja lakhelyelhagyási tilalom - hatálya alatt, amelyet többször részlegesen feloldottak, így ha szándékában állt volna, módja és lehetősége lett volna megszökni, elrejtőzni.

Antal Attilát 2010 januárjában vették őrizetbe csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt. A rendőrség akkor azt közölte:

a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. A volt vezérigazgatót 2010. január 29-én házi őrizetbe helyezték, majd több mint kilenc hónappal ezelőtt lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.


 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ