Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Elítéltek egy korrupt rendőrt Szabolcsban
 
Napi Aktuális 2011-06-02 04:33:30
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

MTI
2011. június 1., szerda 17:02
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta azt a demecseri rendőrt, aki egy közúti ellenőrzésnél pénz kért és fogadott el ukrán állampolgároktól.

 

 

A törzszászlóst hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettében találta bűnösnek az elsőfokú bíróság, és halmazati büntetésül egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlottra mellékbüntetésként a bűncselekményben szereplő összeg mértékéig vagyonelkobzást, valamint kétszázezer forint pénzmellékbüntetést szabott ki.

A rendőr 2009. november 30-án közúti ellenőrzést végzett a 4-es főúton. Megállított három, Ukrajna felé tartó kisbuszt, majd az igazoltatásnál bírságként egy ukrán állampolgártól öt eurót, másik kettőtől pedig tíz-tíz eurót kért. Az esetről az ukránok nem sokkal később a záhonyi határátkelőhelynél bejelentést tettek.

A rendőrt a rendőrségi ellenőrző szolgálat is figyelte.

A 33 éves férfi a korábbi tárgyaláson tett nyilatkozatában tagadta a bűncselekmény elkövetését. Állítása szerint szabálytalan előzés miatt két helyszíni bírságot szabott ki, három autóst – két magyart és egy ukránt – pedig a jármű elégtelen világítása miatt figyelmeztetett, de egyiktől sem kért, és nem is fogadott el semmilyen összeget.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Az MTI információi szerint a törzszászlóst nem rúgták ki.

A per tárgyalása a debreceni ítélőtáblán folytatódik.
 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ