Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Budai Gyula megint feljelent
 
Napi Aktuális 2011-06-26 05:41:45
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az elszámoltatási kormánybiztos több, a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI) által kötött 2007-es szerződés ügyében.

 

A feljelentésről Budai Gyula pénteken tájékoztatta az MTI-t. A kormánybiztosnak - mint emlékeztet - a vizsgálati programjában szerepelt a VKSZI 2006-2010 közötti szerződéseinek az áttekintése. Ennek során a jelenlegi Vidékfejlesztési Minisztérium három, összesen 14,2 millió forint összegű számlát és az azokhoz kapcsolódó, a VKSZI és a budapesti Conpab Kft. között megkötött vállalkozási szerződéseket bocsátotta a rendelkezésére.

A feljelentésben az áll, hogy a Conpab Kft.-t néhány nappal azelőtt alapították, hogy a cég 2007. május 29-én szerződött a vidékfejlesztési intézettel helyszín és technikai háttér biztosítására a 2007. május 23. és június 1. között időszakra. Budai Gyula megjegyzi, hogy e szerint a felek a szerződést hat nappal a teljesítés megkezdése után írták alá. Tájékoztatása szerint a kontraktust a VKSZI részéről Neupor Zsolt akkori igazgató - az MSZP győri elnöke - jegyezte.

A kormánybiztos közölte, a szerződésekhez kapcsolódóan az elvégzett szolgáltatásról, annak szerződés szerinti megvalósulásáról semmilyen irat nem áll rendelkezésre a VKSZI-nél. Hozzáfűzi, hogy a teljesítési igazolásokat - amelyek "érdemi információval nem bírnak", és amelyekből nem lehet az elvégzett szolgáltatásra következtetni - a szerződésekhez hasonlóan Neupor Zsolt írta alá. Kitér arra is, hogy míg a vállalkozási szerződésekben helyszín és technikai háttér biztosítását, addig a Conpab Kft. által kiállított számlákon oktatást tüntettek fel, holott a cégadatok szerint a társaság tevékenységi köre kizárólag üzletviteli tanácsadásra terjedt ki.
Budai Gyula végül hozzáteszi, hogy a Conpab Kft.-nek 2007 novemberében az akkori Gazdasági és Közlekedési Minisztérium bruttó 20 millió forintot fizetett ki az "Üzletre hangolva" pályázat alapján öt tanácsadói szerződés elkészítésére, ám ezekkel kapcsolatban szintén visszásságokat állapítottak meg.

Mindezek alapján az elszámoltatási kormánybiztos szerint a VKSZI-nél vélhetően jogosulatlan kifizetések alapján vagyonvesztés történt, ezért tett pénteken feljelentést a rendőrségen.

"Ez a kabátlopási ügy tipikus esete" - fogalmazott az MTI-nek Neupor Zsolt, jelezve, még nem tudja,hogy büntető feljelentést vagy polgári jogi igényt terjeszt elő a történtek miatt, ami "talán megüti" a rágalmazás vagy a becsületsértés fogalmát.

Mindenben a jogszabályoknak és a hatályos rendelkezéseknek megfelelően jártunk el - tette hozzá, megtoldva ezt azzal, hogy a kormánybiztos kijelentései nem igazak és nem tényszerűek.

népszabadság..

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ