Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A kémbotrány bírája már lelepleződött
 
Napi Aktuális 2011-07-08 22:03:37
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A kémbotrány bírája már lelepleződött
Kemény kritika Boross Pétertől
2011. július 8. 06:00 


Magyar Nemzet
Évekkel ezelőtt kivételezett eljárásban részesített több vezető MSZP-s politikust, így Kiss Péter volt kancelláriaminisztert és Tóth András egykori nemzetbiztonsági államtitkárt az a bíró, aki a napokban a kémbotrányban érintett volt titkosszolgálati vezetőkkel szemben enyhe kényszerintézkedésekről döntött. Varga Béla bírónak a Bácskai-perben kifejtett ténykedését a Fővárosi Ítélőtábla végzésében kritizálta.

 

 

Ennek lényege, hogy a Fővárosi Bíróság katonai bírájának pártatlansága, függetlensége, elfogulatlansága és előítélet-mentessége is kifogásolható volt az eljárásban. Varga Béla a közelmúltban a súlyos államellenes bűncselekményekkel gyanúsított Galambos Lajost házi őrizetbe, míg Laborc Sándort és Szilvásy Györgyöt az ügyészi indítvány ellenére szabadlábra helyezte.

Boross Péter volt miniszterelnök szánalmasnak tartja, hogy a hazaárulással felérő kémkedés gyanúja ellenére a bíróság nem látta indokoltnak, hogy előzetes letartóztatásba helyezze a terhelteket. – Valamelyik hatóság, a katonai ügyészség vagy a bíróság hibázott, és a kormánynak az is feladata, hogy elejét vegye a hasonló helyzetek kialakulásának – jelentette ki a volt miniszterelnök, aki szerint indokolt lenne az ügyészséget a kormány felügyelete alá helyezni. Boross megjegyezte, egy olyan súlyú ügyben, amelyben a volt titokminiszter mellett a polgári elhárítás korábbi vezetőit is a hazájuk elleni kémkedéssel gyanúsítják, a kezdetektől nélkülözhetetlen a kormányzati felügyelet – írja a pénteki Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ