Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Gyanúsítottként hallgatták ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát
 
Napi Aktuális 2011-07-13 02:50:57
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az MTV Híradójának értesülései szerint hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát, Eiselt Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

A gyanú szerint Eiselt György 2009-ben a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatójaként egy luxusautót kapott használatra az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására meghirdetett pályázat későbbi nyertesétől - írja a hirado.hu. Büntetőeljárás indult a cég vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának. A Belügyminisztériumban megerősítették, hogy a helyettes államtitkárt valóban gyanúsítottként hallgatták ki.

Luxusautót bérelt 2009-ben a gyanú szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság akkori stratégiai főigazgatójának az Eclipse Zrt. A cég néhány hónappal később ötmilliárd forintos állami megbízást kapott az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására.

"A Központi Nyomozó Főügyészség előtt az elmúlt év ősze óta hivatali vesztegetés miatt folyik ez a büntetőeljárás. Ezen büntetőügyben az elmúlt időszakban több gyanúsításközlés is történt" - mondta a Híradónak Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
 

Az ügyészség szóvivője azt nem árulta el, hogy kiket gyanúsítottak meg az ügyben. A Híradó más forrásból úgy értesült, hogy az egyik gyanúsított Eiselt György, aki jelenleg a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a másik pedig az Eclipse Zrt. akkori vezérigazgatója. Mindkettőjük ellen hivatali vesztegetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben tavaly tavasszal az eredetiségvizsgálók szakmai szervezete tett feljelentést.

"Megállapítottuk, hogy az a cég, aki megnyerte a tendert, egy luxusautót bérelt és ezt használatba adta olyan személyeknek, akik a tendert előkészítették, illetve a döntést befolyásolhatták" - közölte Mándi Sándor az Erdetiség Ellenőrzés a Gépjárműbűnözés Ellen Egyesület elnöke.

Az Eclipse Zrt. vezetőit tavaly márciusban kommandósok fogták el. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást a Vám és Pénzügyőrség. A gyanú szerint az ötmilliárdos állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni.

Az ügy kirobbanásakor a társaság projektvezetője volt Pintér Hajnalka, Pintér Sándor lánya. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága ugyanakkor még tavaly márciusban közzétette: Pintér Hajnalkát sem gyanúsítottként, sem tanúként nem tartották szükségesnek kihallgatni.

A Híradó kérdésére a Belügyminisztérium írásban megerősítette, hogy az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a tárca helyettes államtitkárát. Az ügyben a belügyminiszter - az ártatlanság vélelmére tekintettel, valamint figyelembe véve, hogy Eiselt György a cselekmény időpontjában nem a minisztériumban dolgozott - az eljárás befejezésekor alakítja ki álláspontját.
 

nol.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ