Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Felajánlotta lemondását a belügyi helyettes államtitkár
 
Napi Aktuális 2011-07-15 09:43:07
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Felajánlotta lemondását Eiselt György, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a tárca vezetőjének, miután az Eclipse-ügy [1] folyományaként hivatali vesztegetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

A férfi 2009-ben, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatójaként kapott használatra egy német rendszámú, Mercedes luxusautót az Eclipse-től, a cég nem sokkal később pedig megnyerte azt a hírhedtté vált, 5 milliárdos állami tendert, aminek a vége pénzmosási és adócsalási ügy lett.
 

 

A Figyelő szerint [2] az Eclipse 2007 és 2009 között összesen 8,1 milliárd forint értékű állami megbízást nyert el titkos közbeszerzési pályázatokon. Az ügyben tavaly tavasszal tett feljelentést az eredetiségvizsgálók szakmai szervezete. 

A szervezet szerint az állami tendert elnyerő cég több olyan embernek bérelt luxusautót, akik a tendert előkészítették, illetve a döntést befolyásolhatták. A Központi Nyomozó Főügyészség ebben az ügybentavaly ősz óta folytat büntetőeljárást, és az elmúlt időszakban több embert is meggyanúsítottak. Az Eclipse projektmenedzsere Pintér Sándor belügyminiszter lánya volt, akit nem hallgattak meg az ügyben.

Saját maga ajánlotta fel lemondását
Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Devecserben arra az újságírói kérdésre, nem gondolkodik-e a helyettes államtitkár felmentésén, miután Eiselt Györgyöt egy ügyben gyanúsítottként kihallgatták ki, azt válaszolta: a Belügyminisztérium érdeke, hogy bebizonyítsa, a gyanú árnyéke sem vetődhet rá. Később azonban hozzátette: Eiselt felmérte a helyzetet és önként felajánlotta lemondását, fenntartva azt, hogy ártatlan és semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Az Eclipse Zrt. vezetőit tavaly márciusban kommandósok fogták el. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást a Vám és Pénzügyőrség. A gyanú szerint az ötmilliárdos állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni.
 

Index/MTI

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ