Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Gyanúsítottból tanú lett Földesi-Szabó László
 
Napi Aktuális 2011-08-11 04:14:50
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Magyarország – Gyanúsítottból tanúvá lépett vissza Földesi-Szabó László! A Blikk információi szerint a volt alapítványi vezér aktája a Központi Nyomozó Főügyészségtől átkerült a Katonai Ügyészségre, azaz nyilvánvaló a kémbotránnyal való kapcsolat

 

Úgy tudjuk, Földesi-Szabó a több mint egymilliárdos csalási ügyben jó néhány aktányi vallomást tett. Eközben pedig állítólag adatok merültek fel arra, hogy titkosszolgák, sőt, politikusok százalékot kaptak az alapítvány hasznából azért, hogy a szervezet működhessen.

– Ez államtitok, nem kívánom megerősíteni. A most folyó nyomozás álláspontom szerint nem különbözik attól az ügytől, amelyben első fokon 7 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság ügyfelemet. Reményeim szerint a másodfokú bíróság az ügy korrekt feltárása érdekében pótnyomozást rendel el – nyilatkozta a Blikknek Berényi András ügyvéd, aki hozzátette: ügyfele önszántából, saját maga tisztázása érdekében tért haza, ezért nem áll fenn a szökés veszélye.

A hírek szerint nem csak Földesi-Szabó működik együtt a nyomozóhatóságokkal. Galambos Lajos is tett tanúvallomást, állítólag a MOL eladásával kapcsolatos bűncselekményről is beszélt, ami politikust is érinthet.

Mint ismeretes, azt követően, hogy Földesi Szabó László feladta magát, két volt főtitkosszolgát, Galambos mellett Laborc Sándort is - őrizetbe vett a hatóság, Galambos előzetesben van. Még Szilvásy György volt titokminisztert is elvitték a katonai ügyészség munkatársai, és várhatóan további gyanúsítások is lesznek az évszázad legnagyobb hazai kémbotrányában.

Blikk információ

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ