Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Milliós csalás miatt ítéltek el egy nagykanizsai önkormányzati dolgozót
 
Napi Aktuális 2011-10-04 06:37:46
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Hivatali visszaélés és folytatólagosan elkövetett csalás miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a nagykanizsai polgármesteri hivatal volt ügyintézőjét a Zala Megyei Bíróság. Pécsi Katalin a segélynyilvántartó számítógépes program hiányosságát kihasználva 2008 júniusától 2009 augusztusáig a hivatal egyik ügyfelének 5 millió 132 ezer, egy másiknak pedig 376 ezer forintot utalt ki jogtalanul, azzal a megkötéssel, hogy az összeg felét visszajuttatják a számára.

A volt ügyintéző a bíróságon elismerte felelősségét a jogtalan átutalásokban, de tagadta, hogy ebből személyes haszna lett volna. Azt vallotta, hogy miután a hivatalban többször is találkozott a szociális segélyezettekkel, megsajnálta őket, segíteni akart rajtuk, de ezért nem kért és nem vett át pénzt. A bírói indoklás szerint a másod- és harmadrendű vádlottak önmagukra tett terhelő vallomásával egyértelművé vált, hogy Pécsi Katalin az ügyfelek nehéz anyagi helyzetét kihasználva anyagi haszonszerzés miatt követte el a csalást.

 

 

A vádlottak közül az egyik asszony 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a másik asszony 8 hónapos börtönbüntetését 2 év próbaidőre függesztették fel. A vádlottakat kötelezték a hivatalból jogtalanul felvett pénz visszafizetésére és a perköltség megfizetésére is. Az ítélet nem jogerős; az ügyész súlyosbításért, az elsőrendű vádlott enyhítésért fellebbezett. A nagykanizsai polgármesteri hivatalban történt csalásra 2009-ben, egy revizori vizsgálat során derült fény. A hivatalban belső vizsgálat indult, a jegyző pedig feljelentést tett a rendőrségen.

origo.hu...nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ