Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Olimpiai bajnokot is behúztak a Hagyó-ügybe
 
Napi Aktuális 2011-10-13 06:14:30
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Csapó Gábort bűnsegédként jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vízilabdázó érthetetlennek tartja a gyanúsítást, amelyet az ügyészség az utolsó pillanatban terjesztett elő a BKV 2,8 millió forintos reklámmegállapodása miatt.

 

Most novemberben lesz négy éve, hogy Antal Attila, a BKV egykori vezérigazgatója és Csapó Gábor, vízilabdázó olimpiai bajnok megállapodást kötöttek egymással. A BKV 2,8 millió forintot fizetett [1] azért, hogy a Csapó Bt. az általa bérelt uszodában egy éven keresztül molinón népszerűsítse a közlekedési vállalatot. Ez a szerződés is része annak a 45 ezer oldalnyi vádiratnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten lezárt és amely alapja lesz a Hagyó-ügyben [2] folytatott bírósági eljárásnak. A BKV-botrányban 21 embert gyanúsítanak.

Úgy tudjuk, hogy az ügyészség a Csapó Bt. névadóját és vezetőjét, az olimpiai bajnok vízilabdázót a szerződés miatt bűnsegédként jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg októberben, közvetlenül a gyanúsítási szakasz lezárását megelőzően. Az ügyészség szerint a szerződést Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes bizalmasának, Lelovics Ottónak a felhívására Regőczi Miklós BKV vezérigazgató-helyettes intézte.

Az ügy Futó Barnabás, Csapó Gábor ügyvédje számára nehezen értelmezhető. Az ügyészség szerint ugyanis a BKV-nak nem volt szüksége arra, hogy a uszodában hirdessen, ahol egyébként Csapó vízilabdaiskolája működik. A csavar és a vád alapja az ügyészség szerint az az ügyben, hogy Csapó Gábornak tudnia kellett volna, hogy a BKV-nak egyáltalán nincs szüksége arra a reklámfelületre, amire aztán kifizetette a 2,8 millió forintot.
 

index.hu..nyomán

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ