Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Az átlagfizetést adná a képviselőknek a Jobbik
 
Napi Aktuális 2011-10-16 06:28:05
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel - véli a Jobbik. Ez a KSH adatai szerint jelenleg 210 052 forint

Vajon miért nem, a mindenkori minimálbért?

 

 Novák Előd, a párt alelnöke közleményében azt írta: "magától értetődik", hogy mindenfajta pluszjuttatást, költségtérítést, pótlékot el kellene törölni, mert "csak így garantálható a közélet tisztasága". Az ellenzéki politikus hozzátette, ha a Fidesz-KDNP "álláshalmozó mamelukjai" nemet mondanának hamarosan benyújtandó törvényjavaslatukra, akkor a Jobbik képviselői az aktuális magyar átlagbér feletti jövedelmük minden fillérjét minden hónapban visszautalják az államkincstárnak.

Ahhoz, hogy "a képviselői munka ne legyen vonzó a lusta megélhetésieknek", a Jobbik szerint szükség van a honatyák fizetésének radikális csökkentésére - írta a Jobbik-alelnök, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy miközben százezreket fenyeget a kilakoltatás, milliókat az eladósodás, és még azok is napról napra rosszabbul élnek, akiknek még van munkájuk és keményen dolgoznak, aközben "a legtöbb esetben semmittevő politikusok dőzsöljenek".

A képviselők javadalmazási rendszerének átalakításával kapcsolatos fideszes koncepciót Novák Előd úgy értékelte: a kormánypártiak "úgy tesznek, mintha változtatni akarnának a rendszeren, valójában azonban még kevesebb munkával még több jövedelemhez kívánják juttatni magukat".

Forrás: FN24/MTI

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ