Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Lemond-e a vádhatóság vezetője?
 
Napi Aktuális 2011-10-22 19:49:44
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Továbbra sem tudni, hogy kihallgatja-e tanúként a rendőrség Keresztes Imrét, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) vezetőjét a 300 millió forintos csalási ügyben. A főügyész "hölgyismerősét" érintő bűncselekmény-sorozat kapcsán számos megválaszolatlan kérdés maradt. A rendőrség egyelőre nem tudja, mikor fejeződhet be a nyomozás.

 

Még mindig nem látni tisztán abban az ügyben, amelyben érintett a Gyurcsány Ferenc ügyében is nyomozó főügyész, a KNyF vezetője Keresztes Imre feljelentés szerinti élettársa - az ügyészségi szóvivő szerint hölgyismerőse - biztosítási ügynökként dolgozott, és az ügyfelek rábízott pénzével nem tudott elszámolni. A Generali Biztosító feljelentése alapján indult eljárásban 14 sértettet derítettek fel. Köztük van, aki néhány milliót, mások több tízmilliót adtak át az üzletkötőnek. A biztosítónál a pénzeknek azonban nem találták nyomát.

Idén év elejétől kezdve több ügyfél is panaszt jelzett a Generali központjának arról, hogy az egyik ügynökük, H-né P. Mónika különféle szerződéses ígéretekkel nagyobb összegeket vett fel tőlük. Viszonylag magas, de nem kirívóan gyanúsan nagy hozamú - évi 20 százalékos - ajánlatokkal vett át pénzeket régi, vele szinte baráti kapcsolatokat ápoló ügyfeleitől. H-né az átvett összegekről nyugtát állított ki, melyek a Generali hivatalos nyugtatömbjéből származtak. Ám sem a biztosítási ajánlat, sem az átvett összegek nem érkeztek meg a Generalihoz - közölte a biztosítótársaság lapunkkal.

Megkeresésünkre Keresztes Imre - a KNyF szóvivője útján - maga is az ügy károsultjának nevezte magát, de ügyészként elmulasztott feljelentést tenni, és információnk szerint kártérítési igényt sem jelentett be. "A főügyész úr a nevezett hölggyel sem korábban nem állt, sem pedig jelenleg nem áll élettársi viszonyban. Amikor a főügyész úrnak a hölgyismerősét érintő ügyről tudomására jutottak adatok, azokat haladéktalanul jelentette a hivatali elöljáróinak. A főügyész úr az említett ügy károsultjának tekinthető." - írta az ügyészségi szóvivő közleményében. Hogy pontosan mikor és mit jelentett elöljáróinak, azt nem árulták el a Legfőbb Ügyészségen sem.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, de a feljelentésben megnevezték a lehetséges elkövetőt, H-né P. Mónikát és az is jelezték, hogy az asszony élettársa a főügyész, fia pedig rendőrnyomozó. Ezért elfogultság miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki eljáró hatóságként az országos főkapitány. A Népszava szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) fordult, hogy megtudja: H. Attilával kapcsolatban a BRFK vezetője tett-e bármely intézkedést. Ha igen, mit, ha nem, miért nem? A tanúvallomásokból ugyanis kiderült, hogy feltehetően ő is tudott édesanyja tevékenységéről. Részben emiatt lehetett szükség más nyomozó hatóság kijelölésére. A BRFK csütörtöki lapzártánkig nem reagált szerdai írásbeli megkeresésünkre.

A Pest megyei nyomozók egyelőre a sértetteket, és a tanúkat hallgatják ki az ügyben, arra a kérdésre pedig hogy mikor várható az eljárás befejezése, nem kívántak találgatásokba bocsátkozni. Úgy értesültünk, hogy a tervek szerint tegnap hallgatták volna ki H-né P. Mónikát, de azt, hogy ez megtörtént-e, nem sikerült megtudnunk. Információnk szerint az eddig ismeretlen tettes elleni eljárásban az asszonyt meggyanúsíthatják a bűncselekményekkel.

A Népszava a főügyészhez számos egyéb kérdést is intézett, de ezekre sem kaptunk választ. Egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy ha a rendőrség kihallgatja, tesz-e vallomást vagy személyes érintettség okán megtagadja? Személyes kapcsolatai révén segítette-e H-nét üzletkötéshez? Nem érzi-e úgy, hogy beosztásával, feladataival összeegyeztethetetlen mindez, és le kellene mondania?


Népszava.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ