Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 16


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Áder kiesett, így Handó Tünde esélyes nagyhatalmú főbírónak?
 
Napi Aktuális 2011-11-03 05:51:21
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Áder János szinte biztosan nem lesz az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, a "főbírót" a bírói karból kell kiválasztania Schmitt Pálnak. A brüsszeli fideszes képviselő visszautasította Baka András LB-elnök kritikáját, miszerint az OBH elnöke túlhatalommal felruházott "főbíró" lesz. A vita holnap kezdődik a parlamentben.

 

"Hírlapi kacsa" - immár sokadszorra minősítette így Áder János egy sajtótájékoztatón azt az újságírói felvetést, hogy a neve szóba került az igazságszolgáltatás reform keretében megalakuló Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöki tisztére. A fideszes EP-képviselő, de a sajtótájékoztatón rajta kívül részt vevő Navarcsics Tibor igazságügyi miniszternek, miniszterelnök-helyettesnek, illetve Lázár János Fidesz-frakcióvezetőnek sem volt tudomása ilyen elképzelésről.

Áder János felhívta a figyelmet, hogy a vonatkozó törvényjavaslat szerint a köztársasági elnöknek decemberben kell megneveznie a jelöltet, mégpedig a bírói karból, s jómaga ennek a kritériumnak nem felel meg – jegyezte meg a brüsszeli fideszes EP-képviselő. "Módosító indítványokat szoktunk benyújtani" – tréfálkozott Lázár János. A Fidesz-frakcióvezető munkatársunk kérdésére, miszerint Baka András a Legfelsőbb Bíróság helyett létrejövő Kúria elnöke maradhat-e januártól, mindössze annyit mondott, "a köztársasági elnök úr tesz jelölést".

Egyelőre tehát nem lehet tudni, ki lesz a "főbíró", legalábbis hivatalos jelölt nincs. Lapunk korábban kormányzati forrásokból úgy értesült: Handó Tünde, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke lehet esélyes az OBH élére, "ha Áder kiesik". (Vannak fideszes képviselők, akik azért tartanák aggályosnak a kinevezését, mert Handó Tünde Szájer József felesége.)

forrás:Csuhaj Ildikó/NOL

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ