Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Best Reisen, ugye csak rosszul hallok?
 
Napi Aktuális 2011-11-08 06:07:55
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Nem akarok hinni a fülemnek!
Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi kezelést.

 

Micsoda????

Annak az utasnak kellene kifizetni a kórházat, aki az utazási iroda jóvoltából kerül oda?

Mert vegyük sorra a tényeket.

Valaki befizet egy utazási irodában nem kevés pénzt egy szolgáltatásért.
A szolgáltatást nem az utazási irodától, hanem annak az üzleti partnereitől, azaz alvállalkozóitól kapja. Vagy ha a hazai utazási iroda csak közvetítette a szolgáltatást, akkor is felel a szerződésszerű teljesítésért, ugyanis az utazási szerződésben azt vállalja, hogy egyben odaviszi az utast, ott jóltartja és egyben hazahozza.
Ha az utas nem egyben kerül haza, vagy a kórházba és erről nem ő tehet, hanem az őt az iroda megbízásából szállító busztársaság alkalmazottja, vagy Juszuf a busztulaj, aki fejreállította a buszt, akkor bizony szerződésszegés történt és az utazási iroda anyagilag felel az így felmerült kárért - hacsak ezt az utazási szerződés ilyenkor szokásos apróbetűs és nagybetűvel is nehezen értelmezhető részében ki nem zárta, bár szerény véleményem szerint ezt érvényesen nem teheti meg.

Az utasokkal felboruló autóbuszért az utasok a Best Reisennek fizettek, a Best Reisennek kerültek jogviszonyba és ezen Best Reisenen kell leverniük minden kárt, amit amit az utazási iroda és az üzleti partnerei felróható magatartásukkal vagy mulasztásukkal az nekik okoztak.

Az eddigi hírek alapján aligha lehet kétséges, hogy a balesetet egy tújhajszolt sofőrnek felróható, ez a sofőr pedig végső soron a Best Reisen megbízásából ült a volán mögé, az utasok pénze a Best Reisenen keresztül jutott el hozzá, vagy a munkáltatójához.
Az autóbusz veszélyes üzem, civilizált országban kötelező biztosítani, az utazási iroda is veszélyes üzem, civilizált cégeknek van saját biztosítása, vagy ha nincs, állnia kell a költségeket.

Ilyen esetben a póruljárt utas az utolsó, akinek a zsebébe kell nyúlnia!

medwe dörmögései

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ