Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Elítélték Pesty Lászlót Bajnai rágalmazásáért
 
Napi Aktuális 2011-11-10 04:08:40
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében, és egy év próbára bocsátotta első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy tönkrement libatenyésztők haláláért felelős.

A tárgyaláson Bajnai magánvádlóként azt mondta: soha nem hozott olyan döntéseket, amelyek a beszállítók ellehetetlenüléséhez vezettek, a politikai motivációjú rágalmak alaptalanok, azok célja a választási kampányhoz kapcsolódó "karaktergyilkosság" volt.

 

 Pesty László a tárgyaláson tagadta bűnösségét, szerinte ő újságíróként a szakmai szabályok szerint járt el. A döntés ellen fellebbezett, így az nem jogerős. A rágalmazási per másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

Pesty a sérelmezett nyilatkozatot a 2010-es parlamenti választások előtt megjelent filmjéről adott interjújában tette. Bajnai Gordon titkársága az ítélet után közleményt adott ki, melyben emlékeztettek arra: az eset kapcsán jogerősen sajtópereket nyert korábban mind a volt kormányfő, mind a korábban általa vezetett vállalat, a Wallis Zrt.

index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ