Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Egy lőrinci punk lenyomja a korrupciót
 
Napi Aktuális 2011-11-10 04:12:52
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Lakótelepi punkként kezdte, szociológusként folytatta – Jancsics Dávid New Yorkban írja doktoriját a magyar korrupcióról. Ami az elitnek korrupcióbrókereket is fenntartó rendszer, az a szegényeknek kényszer.

 

„Egy ilyen lakótelepi gyerek, aki a tinédzserkorát punkbandákban töltötte, talán olyasmikbe is beleláthat, amikbe egy jól szituált egyetemista aligha. Ötven interjút készítettem a kispesti futballhuligántól, az alkoholista kisvállalkozón át államtitkárig. Alsóbb osztálybeliként könnyedén megérteted magad, megbíznak benned, elmondanak olyan dolgokat is, amit másnak talán nem. Egy társadalomtudós számára nagy adomány ez.” Jancsics Dávid 37 éves, punkzenészből lett szociológus éppen New Yorkban doktorál, disszertációjának témája a magyarországi korrupció.

„Jó kis grounded theory research lesz!” – mondja olyan lelkesen, mint amikor a következő lemezről vagy koncertről beszélt basszusgitáros korában. Amikor Pesten összefutottunk, épp Göteborgba tartott egy konferenciára.

Hardcorepunk pedálgép
Jancsicsék lőrinci munkáscsalád, a nagypapa és az apuka is a közeli BKG (Budapesti Kőolajipari Gépgyár) melósa volt. A Havannával szemközti Lakatos lakótelepen laktak, Dávid onnét került a magyar punk harmadik hullámának közepébe
 

index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ