Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. július. 15


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Népszabadság: egy cég jelentkezett a BKV takarítói pályázatára
 
Napi Aktuális 2011-11-16 07:04:19
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Budapesti Közlekedési Vállalat teljes járműparkjának és az utasforgalmi épületeknek a takarítására kiírt tenderre a PQS Kft. jelentkezett - írja a Népszabadság a szerdai számában.

 

A 2008-ban kötött, és januárban lejáró takarítási szerződés évi nettó 6,7 milliárd forintról szól, de a végső ár ettől 20 százalékkal eltérhet. A PQS Kft. most a Renomé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban látja el a feladatot.

Mong Péter, a PQS Kft. vezetője a lapnak azt mondta: az előző szerződéskötés óta jelentősen megváltoztak a piaci viszonyok, ez magyarázza a különválást a partnertől. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a korábbinál részben kevésbé szigorú a pályázati kiírás, mert referenciaként elfogadnak épület-, és nem csak járműtakarítást.

A pályázóknak többek között napi 25-80 ezer négyzetméter épülettakarításról kell referenciát adniuk és évi 120-600 millió forint bevételt kell elérniük. Ezen túl 50 millió forint szakmai felelősségbiztosítással és háromféle minőségbiztosítással kell rendelkezniük.

A szigort a Népszabadságnak azzal indokolta a BKV vezetősége, hogy fontos érdek az ajánlattevők alkalmasságának megléte.

A lap emlékeztet arra, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség egyebek mellett ezen szolgáltatási szerződések miatt gyanúsította meg nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel az előző főpolgármester, Demszky Gábor tanácsadóját, Mesterházy Ernőt.

Szerző: MTI/Népszabadság

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-06-11 08:03:03 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ