Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Kivéve a gyevi fideszes
 
Napi Aktuális 2011-12-12 15:49:31
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 A fideszes Nyitrai Zsoltnak a 4,2 millió forintos végkielégítés után nem kellett 98 százalékos adót fizetnie, írja az MSZP Demokrácia Központja, s arra figyelmeztet, a Fidesz teli van gyevi bírókkal.

 

"Majd másfél év telt el, mire a Fidesz eljutott odáig, hogy megtagadja a végkielégítésekre vonatkozó határozatát, melyet nem átallott visszamenőleges hatállyal is felruházni - írja közleményében Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központ vezetője. - Mert mit láthat a figyelmes olvasó? - teszi föl a kérdést. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt infokommunikációs államtitkára – aki a mára bizalmi pozícióban a nemzeti konzultációk szervezésével és a kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik – a szeptemberben megszűnt munkaviszonyát követően háromhavi illetmény összegével megegyező felmentési juttatásban is részesült (2 991 600 forint), valamint szabadságmegváltás jogcímén további 815 891 forintot kapott. Röviden: 4,2 millió forint végkielégítésben részesült. Érdekes módon neki nem kellett visszafizetnie az összeg 98%-át. Eddig.

Ugyanis jogállamban élünk, tehát amit nem szabad az egyiknek, azt nem szabad a másiknak sem - írja Legény. - Gondoljuk mi, egyszerű földi halandók, Magyarország szimpla polgárai. Nem úgy a fideszesek, akiknél teljesen természetes, hogy nem csak a társadalom által kialakított eddigi törvények, szabályok jelentős részét szegik meg, de még a saját kétharmados hatalmuk által a társadalomra erőszakolt abszurd törvényeket is megszegik.

Így tettek, amikor Szijjártó Péternek némileg több fizetés jutott, mint amit plafonként meghatároztak saját maguknak a Fideszesek, lett hát kivétel. Lex Borkaival is pillanatok alatt átírták saját törvényüket. Most pedig a végkielégítéssel kapcsolatos törvényüket szegték meg Nyitrai Zsolt kedvéért.

 

Pécsen a premizáltakat pocskondiázták a jó fideszesek, most viszont, az általuk legnagyobb válságnak nevezett időszakban mosolygó szeretettel osztanak karácsonyi jutalmat a KEH-ben végzett – minden bizonnyal kiváló – munkáért, ami akár összesen 15 millió forintos extra pénzt is jelenthet. Mindezt a temérdek helyesírási hibáért és egyéb pazar államfői teljesítményért cserébe. A miniszterelnöknél is 400 millióval több jut, mint tavaly és elszórnak a szélben félmilliárdot protokollkiadásokra. Ahogy a fővárosi fideszes vezetők is megérdemelték jó munkájukért cserébe azt a 300 millió forintos jutalmat a csődbe került BKV-val egyetemben. Az azori (Piszkos) tizenkettő tette pedig igazán szép emberi értékekről árulkodik, amikor az éhező, fázó gyermekek problémáinak megoldása helyett közpénzen nyaralni távoznak fideszes polgármester urak. Ők nem közösködnek a közösséggel, mert ők többek. A Fidesz tehát nem más, mint a gyevi bírók társasága - írja Legény Zsolt, majd felszólítja Budai Gyula kormánybiztost, vizsgálja ki a törvénysértéseket. Bár törvénysértően túlfizetett közalkalmazottként ő maga is gyevi bíróvá lett - jegyzi meg Legény, és úgy zárja közleményét: az MSZP nem szeretne Mátyás király szerepében tetszelegni, de annyit mindenképpen megjegyeznénk, hogy 2014-ben a választópolgárok ítéletet mondanak majd a fideszes gyevi bírók felett és ne legyen kétségük afelől, hogy a szocialisták emlékeztetni fogják a nemzetet ezekre a törvényszegésekre.

nol.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ