Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Nyolc lövéssel végeztek ki egy korrupcióról cikkező mahacskalai újságírót
 
Napi Aktuális 2011-12-16 17:01:18
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

 Ismeretlen fegyveres lőtt agyon egy ismert mahacskalai újságírót, amikor az elhagyta újságjának szerkesztőségét a dél-oroszországi Dagesztán fővárosában. A megölt férfi arról volt ismert, hogy oknyomozó újságjával korrupciós ügyeket leplezett le. A gyilkossággal egy újságíró-szervezet szerint a kaukázusi sajtószabadság szenvedett el hatalmas csapást.

 

 Agyonlőttek egy, korrupció után nyomozó újságírót Oroszország déli részén, Dagesztánban - jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A férfi, Gadzsimurad Kamalov korábban saját lapot is alapított a helyi korrupciós ügyek felderítésére, halálát pedig "a sajtószabadságra mért halálos csapásnak" nevezte egy amerikai újságíró-szervezet.

A helyi hatóságok szerint Kamalovot akkor lőtték agyon, amikor csütörtök éjszaka elhagyta újságja szerkesztőségét a dagesztáni fővárosban, Mahacskala központjában - írja a RIA Novosztyi. A hírügynökség szerint nyomozók egy csoportja még délelőtt is a helyszínen volt, hogy adatokat gyűjtsön. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és miért lőtt az újságíróra.

A Reuters szerint nyolc lövés is eltalálta az áldozatot, akit a kórházba szállítás közben nyilvánítottak halottnak. A halálhírre reagálva egy New York-i szervezet, a Committe to Protect Journalists (Bizottság az Újságírók Védelméért, CPJ) közölte, hogy Kamalov lapjának korrupció után nyomozó újságíróit rendszeresen érték atrocitások a munkájuk miatt. "Gadzsimurad Kamalov halála hatalmas veszteség az észak-kaukázusi független újságírás számára" - áll a szervezet közleményében.

forrás: origo.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ