Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. május. 8


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Trükkös Volán: több várost is megkárosíthatott az utazási vállalat
 
Folyamatban lévő ügyek 2010-08-07 05:17:42
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

600 millió forintos károkozás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a mosonmagyaróvári ügyészségen az egyik önkormányzati képviselő. A gyanú szerint egymilliós kilométer-teljesítménnyel károsíthatta meg az elmúlt négy évben a Lajta-parti várost a Kisalföld Volán, amely a túlszámlázás mellett magasabb teljesítmény alapján számolta ki veszteségét is, amit az önkormányzatnak kompenzálnia kellett.

 

 

Vastag iratanyaggal érkezett az ügyészségre Muráncsik László. A városi buszközlekedés felülvizsgálatára létrehozott munkacsoport vezetője szerint a 2006 óta elszámolt 2,1 milliós kilométerfutásból hiányzik egymillió. Erre úgy jött rá a bizottság, hogy egy térinformatikai rendszer segítségével lemérte a valóban megtett távolságokat. „Ezt az ügyet mindenképpen fel kell göngyölíteni, és hogyha a felelőst megtalálják, akkor a méltó büntetését meg kell, hogy kapja” – fogalmazott a Fideszes képviselő.
A Kisalföld Volán vezérigazgatója két hónapja még azt mondta: inkorrektnek tartja, hogy nem egyeztettek velük mielőtt a számokat ismertették a sajtóval. Pócza Mihály a feljelentés kapcsán telefonon annyit közölt, hogy legközelebb akkor nyilatkoznak, ha lezárul az ügyészségi vizsgálat. Szabó Miklós, a város MDF-es színekben megválasztott polgármestere úgy véli: peren kívül kellett volna tisztázni a kialakult helyzetet.
A helyi Fidesz szerint azonban a visszaélésekre mindenképp fényt kell deríteni, mert az elszámolás máshol is furcsaságokat jelez. „Valószínűleg nemcsak Mosonmagyaróvár az egyetlen, ahol a Kisalföld Volánnal probléma van. Több helyről is kapott a képviselő úr már leveleket és észrevételeket, úgy tűnik, hogy az ügy kiterjedhet az egész megyére is” – fogalmazott a Fidesz mosonmagyaróvári alelnöke. Füredi Kornél úgy véli, ha valóban csalás történt, a város visszaköveteli azt a pénzt, amivel megkárosították.

visszaelesek.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-05-07 16:12:53 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ