Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 A Fidesz új slágere: Csepel, vezesd a harcot, de közpénzből
 
Napi Aktuális 2011-12-26 19:47:27
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

„Vörös Csepel – Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben” - ezzel a címmel adott ki könyvet Csepel fideszes irányítású önkormányzata karácsony tájékán. Ebben a városrész saját nevének lejáratását is vállalva sározza be a jelenlegi vezetés az előzőt.

A közel száz oldalas kötet részletesen igyekszik bemutatni többek között a kerületi iskolában – a gyanú szerint Deme Gábor volt szocialista politikus közreműködésével végrehajtott – gyilkosság előzményeit és hátterét, az úgynevezett galvániszap-botrány részleteit, a volt rendőrkapitány lakásügyét, a Csepeli Vagyonkezelő, vagy épp a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon körüli visszásságokat. A kötet szerint az önkormányzat jogászai eddig negyven különböző visszaélésgyanús ügyet találtak, amelynek kárértéke százmilliókra tehető.

„Mivel az "elvtársak" itt bíztak a legjobban az erejükben, páratlan az a bűnlajstrom is, melyet a kerület új, Fideszes vezetése felfedezett. Önkormányzatunk ma kétmilliárd forinttal működik kevesebből, mint korábban, ami egyben azt is jelenti, hogy éves szinten körülbelül ennyibe került a csepelieknek az MSZP-s vezetés” - írja Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere a kötet lapunk szerkesztőségébe is küldött példányához mellékelt levelében.

A fideszes országgyűlési képviselő így folytatja: „Ha most Ön vagy valamelyik munkatársa kimenne az utcára és megkérdezné az ott sétáló emberektől, hogy létezik-e politikai maffia Magyarországon, tízből kilencen biztosan azt mondanák: igen. A "Vörös Csepel" is azt mutatja be, hogy látszólag egymástól különböző botrányok, bűncselekmény-gyanús ügyek hogyan kapcsolódnak, hogyan lesz a kis lopásokból, mutyikból az egész kerületet átszövő fertő, amely végül emberöléssel végződik” - írja a fideszes polgármester.
 

 

Németh Szilárd levelében hozzáteszi, hogy a kiadott könyvvel arra vállalkoztak: „a számonkérés részeként feltárjuk olvasók előtt ezt a "mutyivilágot”.

A könyvet harmincötezer példányban adták ki, a szerkesztői feladatokat a fideszes alpolgármester, Ábel Attila vállalta magára. A kerületvezető lapunk kérdésére elmondta, hogy a kötetet a szabadidejében készítette, közel öt hónap alatt. A kiadvány az önkormányzat tájékoztatása szerint 6,3 millió forintba került. (Csak a viszonyítás kedvéért, az MSZP-s önkormányzat 2005 és 2010 között könyvkiadásra összesen költött 11,9 milliót) Ábel Attila kérdésünkre hozzátette, hogy a kiadás költségeit önkormányzati, azaz közpénzből fedezték.

„Ebben az esetben viszont - és ez először fordult elő - a választók akaratából készült könyv, a Fidesz-KDNP választási ígérete volt a számonkérés, amiről, mint feladatról be is kell számolni a csepelieknek. Ez volt az első olyan könyv, melynek kiadásáról a csepeli önkormányzat képviselő-testülete is döntött, és először fordul elő, hogy egy Csepelen, közpénzből kiadott könyv minden csepeli háztartásba eljut” - fogalmazott az alpolgármester.

Ábel Attila kérdésünkre hozzátette, hogy miután Csepelen komoly problémákat jelent a helyi újság terjesztése, ezért úgy döntöttek, hogy nem a szokásos terjesztői hálózattal, és nem pénzért szórják ki a könyvet a postaládákba, hanem ingyenesen, önkéntesek segítségével. „Olyan önkéntesekkel, akik biztosan elviszik mindenhová a könyvet. Ők jellemző módon a Fidesz önkormányzati képviselői. A könyv előreláthatóan január közepéig jut el az utolsó csepeli postaládába is. Aki ezt nem akarja kivárni, lakcímkártyával az önkormányzat hivatalában is felvehet egy könyvet. A Vörös Csepelt korlátozott számban, 980 forintos áron meg is lehet vásárolni, erről a Szkítia könyvesbolt-hálózat gondoskodik” - nyilatkozta lapunknak az alpolgármester.

A kötet megszületéséhez tartozik, hogy a csepeli képviselő-testület első novemberi ülésén tárgyaltak a kiadás technikai részleteiről. Ekkor osztották ki a képviselőknek a kiadásra felkért Magyar Ház Kft. cégkivonatát is, többen – a jegyzőkönyv szerint – rá is kérdeztek, hogy miért a Magyar Demokrata főszerkesztőjeként ismert Bencsik András cégét bízzák meg a feladattal. Borbély Lénárd fideszes alpolgármester erre válaszul – szintén a jegyzőkönyv szerint - azt közölte: mivel nem közbeszerzési eljárásról van szó, így jogszabály nem teszi kötelezővé az ajánlatkérést. Borbély a testületi ülésen elmondta, hogy a Magyar Ház Kft.-t az ő személyes javaslata alapján választották ki a feladatra. A Magyar Demokrata egyébként mint médiatámogató jelenik meg a kötetben.

Szenteczky János, a csepeli önkormányzat szocialista képviselője a Népszabadságnak azt mondta: a testületi ülésen úgy döntöttek a kötet kiadásáról, hogy annak tartalmát nem is ismerhették a képviselők; ezt akkor is többen szóvá tették. Szenteczky lapunk kérdésére hozzátette: vizsgálják a kötet tartalmát és a megfelelő fórumokon minden egyes hamis állítását cáfolni fogják, de megvizsgálják a vonatkozó jogi lépések lehetőségeit is.
Forrás: Népszabadság

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ