Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Milliós prémiumokkal zárják az évet a MÁV-nál
 
Napi Aktuális 2011-12-31 11:33:31
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az év végén 6,7 millió forintos prémiumot kaphat Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója, három helyettese pedig egyenként csaknem 6,2 millió forintra számíthat – írja a Magyar Nemzet. Az összes vezetőt beleszámítva így több tíz millió forintról van szó.

 

A MÁV vezetőinek fizetése és éves prémiumkerete megtalálható a vasúttársaság honlapján, Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgató maximum 19,2 milliós prémiumra jogosult, három helyettese – Mosóczi László, Petrilla György és Koncz Zoltán – pedig egyenként 17,7 milliós jutalomkerettel rendelkezik. Az, hogy a vezetők ebből mennyit kapnak meg, mindig a következő év közepén – jelen esetben majd 2012 májusában –, a beszámoló elfogadását követő kiértékeléskor derül majd ki. Ugyanakkor lehetőség van arra, hogy már ennek az évnek a végén úgynevezett prémiumelőleget kapjanak. A vasúttársaság a Magyar Nemzet megkeresésére közölte, a MÁV vezetése december elején engedélyezte az éves prémium maximum 35 százalékának megfelelő prémiumelőleg kifizetését.

A vasúti vezetők jutalmazásának kérdése azután váltott ki nagy érdeklődést, hogy az Indóház.hu internetes portál információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök bekérette a prémiumlistát. Ezzel kapcsolatban a vasúttársaság azt közölte, hogy a MÁV Zrt. az MNV Zrt. által 2011. december 23-án valamennyi többségi tulajdonú állami vállalattól kért adatszolgáltatásának a megadott határidőig eleget tett. A vasúttársaság a lap érdeklődésére azt is leszögezte, hogy a MÁV-csoport vezetése 2011. január 1-jétõl saját kezdeményezésére, tulajdonosi utasítás nélkül hajtott végre átlagosan 15 százalékos vezetői bércsökkentést, amely a magasabb jövedelemmel rendelkezők esetében a 25 százalékot is elérte.

forrás: Magyar Nemzet

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ