Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. november. 30


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Feljelentette elődjét a kalocsai önkormányzat a köztéri világítás miatt
 
Nyomozati szakban lévő ügyek 2012-01-10 20:48:04
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Energiatakarékossági indokokból döntött még 2002-ben a kalocsai önkormányzat a város mintegy 3000 köztéri lámpatestének lecseréléséről. A beruházásra azonban a mostani városvezetés szerint kétszáz millió forinttal többet fizetnek a megbízott engergiaszolgáltató cégnek, mint amennyibe eredetileg került volna a korszerűsítés.
 

 

A kalocsai önkormányzat feljelentése alapján nyomozás indult hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a korábbi városvezetés és az egyik energiaszolgáltató között megkötött szerződések ügyében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az önkormányzat sajtószóvivője, Dávid Edit közlése szerint Kalocsa korábbi vezetése és az energiaszolgáltató cég 2002-ben kötötte meg, majd 2003-ban módosította a közvilágítás fejlesztését, valamint a lámpatestek korszerűsítését szolgáló, jelenleg érvényben lévő szerződést, amely szerint nettó 97 millió forintból újul meg a csaknem háromezer lámpatest.

A város az energetikai cégnek az áramdíjon felül havi átalányban fizette a beruházás költségeit, és az elmúlt tíz évben bruttó 175 millió forintot fizetett ki, illetve további 120 millió forintot kellene kifizetnie négy év alatt, így a nettó 97 milliós beruházás bruttó értéken több mint 300 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak.
 

A beruházás célja az volt, hogy a közvilágítást magasabb színvonalon, de jelentős üzemeltetési költségmegtakarítással oldják meg. Az önkormányzat adatai szerint az átalánydíjra csaknem kétszer többet fizet a város, mint amennyi energia-megtakarítást az eredményezett. A sajtószóvivő szerint a szerződés megkötésekor is jogszerűtlenségek sorozata történt, mert testületi felhatalmazás, valamint jegyzői ellenjegyzés nélkül kötötték meg azt, de a törvény által előírt közbeszerzési eljárás is elmaradt.

forrás:MTI

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-11-27 07:36:16 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ