Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Szanyi: Schmitt cáfoljon, ne a KEH
 
Napi Aktuális 2012-01-13 06:24:43
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Nem a Köztársasági Elnöki Hivatal feladata, hogy tisztázza Schmitt Pált a plágium gyanúja alól - mondta Szanyi Tibor újságíróknak a Sándor-palota előtt, és felszólította az elnököt, hogy álljon nyilvánosság elé magyarázatával.

 

Az MSZP elnökségi tagja azonban nem csupán Schmitt felelősségét firtatta, hanem kérte a Magyar Tudományos Akadémia tagjait, valamint azokat, akik 1992-ben a köztársasági elnök doktori disszertációjának bírálatában részt vettek, hogy szintén tájékoztassák a közvéleményt álláspontjukról.

Szanyi hangsúlyozta, hogy a Fidesz részéről eddig senki nem szólalt meg az ügyben, pedig a kormányzó párt választotta meg az elnököt, illetve hiányolta, hogy Orbán Viktor sem szólalt fel Schmitt Pál védelmében, pedig ő volt az, aki a legfőbb közjogi tisztségre javasolta.

A politikus kijelentette, hogy a magyar törvények szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, és ehhez mindenkinek tartania kell magát, de ez most egy különleges helyzet, ahol hazánk legfőbb közjogi méltóságának erkölcsisége kérdőjeleződött meg. Nyomatékosította, hogy a Magyar Szocialista Párt nem vonja kétségbe a "Dr. Schmitt Pálként" aláírt törvények érvényességét, de ezek erkölcsi alapja vitatható, ha igazak az aláírójuk ellen felhozott vádak.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy esetleg a Fidesztől szivárgott ki a plagizált disszertációról szóló információ, Szanyi úgy felelt, nem tudja, de mindig vannak a zavarosban halászni szándékozók, sőt olyanok is, akik maguk zavarják fel a vizet ehhez a tevékenységhez. Kijelentette, elképzelhetőnek tartja, hogy valaki vagy valakik így akarják elterelni a figyelmet fontos eseményekről.

forrás:stop.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ