Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Elárulták: kétmillió az alapbére Böröcz István közmédiafőnöknek
 
Napi Aktuális 2012-03-04 09:22:35
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Kétmillió forint a személyi alapbére Böröcz Istvánnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

 

A Népszabadság azért fordult a médiahatósághoz ezért az adatért, mert a médiaszolgáltatási alap internetes lapján az idén csaknem 70 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó intézmény vezetőinek béréről annyi szerepel, hogy az öt vezető tisztségviselő – vélhetően a vezérigazgató és négy helyettese – átlagos havi személyi alapbére 1 millió 588 ezer forint, ehhez „előforduló juttatások” címszóval öthavi prémiumot, gépkocsi- és mobiltelefon-használatot, valamint havi 12 ezer forint étkezési jegyet sorolnak fel.

A médiahatóság tájékoztatása szerint a médiaszolgáltatási alapra nem vonatkozik a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló 2009-es törvény rendelkezése, amely előírja az állami pénzzel gazdálkodó intézményeknél a vezetői jövedelmek nyilvánossá tételét, mert az MTVA nem gazdasági társasági formában működik.

Az információs önrendelkezési jogról szóló 2011-es törvénynek a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó előírásai alapján azonban Böröcz István juttatásai közérdekből nyilvános adatnak minősülnek.

 

Ennek alapján közölte a médiahatóság, hogy Böröcz István személyi alapbére havi bruttó kétmillió forint, ezen túl számára külön feladat elvégzéséért prémium állapítható meg, melynek éves mértéke nem haladhatja meg öthavi bérét.

A médiahatóság közölte, hogy Böröcz István eddig nem kapott prémiumot. A vezérigazgató rendes felmondási ideje 90 nap, munkaszerződése a végkielégítés mértékére nem tér ki, arra a hatályos munka törvénykönyve rendelkezéseit kell figyelembe venni.
 

forrás: Népszabadság

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ