Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 „Helyre kell tenni” – Hunvald személyeskedett is
 
Napi Aktuális 2012-03-04 09:25:36
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

PR
Magyar Nemzet
2012. március 02., péntek 04:45 Nem reagálok Hunvald Györgynek az ügyészséget és személyemet ért bírálataira, de a büntetőpere elsőfokú ítéletét követő állításait helyre kell tenni – közölte a Magyar Nemzettel Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője.

 

Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere a Népszabadság tegnapi számában megjelent interjújában a KNYF korrupció elleni osztályát vezető ügyészre tett személyeskedő megjegyzéseket perének nyomozása kapcsán. A másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, de egy évvel hosszabb ideig tartó előzetes letartóztatása miatt szabadlábon lévő Hunvald György a lapnak kijelentette: „A teljes felmentésre hajtok.”

Az ügyész szerint a közbeszédben ingatlanpanamaként emlegetett ügy nem jogerős ítéletében a bíróság kimondta, hogy a VII. kerületi önkormányzatnál bűncselekmények sorát követték el a 2003 és 2004 között történt épületeladások során. Gál György elsőrendű vádlottat nyolc év hat hónapra ítélték többek között csalás és vesztegetés miatt. Hunvaldot pedig polgármesterként elkövetett, összesen kilencrendbeli hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt marasztalták el.

Kimondták, hogy a vád szerinti ingatlanok közül többet áron alul, manipulált értékbecslés alapján értékesítettek Az ügyészség a vádlottak többségénél ugyanakkor súlyosbításért, bűncselekmény megállapításáért és a bűnszervezeti minősítés megállapításáért fellebbezett – emlékeztetett Fazekas Géza.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ