Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Átírta az alaptörvényt az Anonymous csoport
 
Napi Aktuális 2012-03-04 16:12:47
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Az Alkotmánybíróság honlapján szereplő alaptörvényt több helyen módosították a magukat az Anonymous csoporthoz tartozónak nevező hackerek. A csoport tagjai például beleírták az alaptörvénybe, hogy "az önszerveződő informatikai csoportok felléphetnek a zsarnokok és hazug képmutatók ellen", illetve azt, hogy az informatikában dolgozók 32 évesen nyugdíjba mehetnek. Az Alkotmánybíróság szóvivője azt mondta, vizsgálják, mit írtak át még a hackerek a honlapon.

 

"MI, A MAGYAR NEMZET ANONYMOUS TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat" - így írta át az Alkotmánybíróság honlapján szereplő alaptörvényt az Anonymous csoport. A csoporthoz tartozó hackerek a nemzeti hitvallást és az alaptörvény többi részét is több ponton kiegészítették.

Az Anonymous csoport például beleírta az alaptörvénybe, hogy "valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene." Szerepel továbbá a szövegben az az értelmetlen mondat is, hogy "a tankötelezettség 20 év, melyet a tanulni vágyó és az őt oktató a lehető legnagyobb tudásával és kitartásával jellemző életszakasz".

 

A csoport az alaptörvénybe írta emellett, hogy "az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések, zsarnokok, elnyomók, hazug képmutatók ellen fellépjen. Az ilyen csoportok felruházhatók a fenyegetésekkel szembeni korlátlan jogkör gyakorlására".

A csoport az alaptörvény XIX. cikkébe beleírta: "az informatikában dolgozók 2^5, azaz 32 évesen a fizetésük 150%-val nyugdíjba mehetnek, továbbá nyugellátás mellett adómentességet élvezzenek".

Sereg András, az Alkotmánybíróság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy a honlap elleni támadásról az Indextől értesült, és jelenleg "az eredeti állapot helyreállításán dolgoznak". A módosított alaptörvény jelenleg már nem olvasható az Alkotmánybíróság honlapján. A szóvivő azt mondta, vizsgálják, máshol is átírta-e a honlapot a hackercsoport.

 forrás:[origo]|2012. 03. 04., 13:07

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ