Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Jobbik: A narancsbáróktól is védeni kell a Magyar földet
 
Napi Aktuális 2012-03-25 05:43:08
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A Jobbik földvédelmi razziával és minden lehetséges alkotmányos módszerrel megvédi a magyar földet a külföldi és a hazai veszélyekkel szemben - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

 

 

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: jelenleg kettős veszély fenyegeti a magyar termőföldet. Egyrészt a külföldiek földvásárlási moratóriumának 2014-es lejárta, másrészt pedig a hazai Fidesz-közeli oligarchák féktelen terjeszkedése.
A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány még mindig nem alkotta meg a külföldi felvásárlások ellen védő földtörvényt, illetve nem tesz semmit a narancsbárók tevékenysége ellen, amely utóbbi egyértelműen a családi vállalkozások kárára történik. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a Jobbik pont ezért hirdette meg a földvédelmi razziáját.
Ennek lényege, hogy a helyi gazdálkodók - akikkel szemben a nagybirtokosok földekhez jutottak - jelentkezhetnek a Jobbiknál, akiknek a szakértői kikérik a nyilvános dokumentumokat a földbérletekről, megvizsgálják azokat, és adott esetben bejelentést tesznek a hatóságoknál. A Jobbik reméli, hogy az ilyen esetek nyilvánosságra hozásával megállítható ez a folyamat.
(MTI)

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ