Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Harci járművekkel üzletelő csalókra csapott le a NAV
 
Napi Aktuális 2012-04-08 06:14:45
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Előzetes letartóztatásba helyezte a szegedi bíróság azt a két férfit, akik több százmillió forint adót csaltak leselejtezett honvédségi harci járművekkel, amiket többszörös áron számláztak le.

 

Csalásra szerveződött cégláncolatot számolt föl a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád megyében. A cég vezetői többek között leselejtezett honvédségi harci járműveket vettek meg néhány millió forintért, majd azokat több mint tízszeres áron számlázták le.

A NAV munkatársai több helyszínen tartottak házkutatást, amit hosszas nyomozás előzött meg; ennek során derült fény arra, hogy az egyik központ egy négy éve alapított cég, amelyet egy amerikai céggel kötött hamis kölcsönszerződésre alapoztak.

Ezt újabb társaságok létrehozása követte, majd színlelt ügyletek sorozatával beindítottak egy számlázási láncolatot, aminek a végén egy mártélyi székhelyű cég állt. Ez a társaság igényelte aztán vissza az áfát. A NAV munkatársai az akcióval több mint 126 millió forint visszaigényelt áfa kiutalását akadályozták meg, de az ellenőrzés során kiderült, a cégvezetők 180 millió forint befizetendő adót titkoltak el, valamint közel 100 millió forintot sikkasztottak el.

A pénzügyi nyomozók a rajtaütés során a két férfitól több mint 180 millió forint értékben foglaltak le ingatlanokat, járműveket és gépeket. A két gyanúsított - egy 36 és egy 43 éves - férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a Szegedi Városi Bíróság el is rendelt. A mártélyi cég vezetőjével és feleségével szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
 

forrás:hvg.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ