Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2024. április. 13


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Lefoglalt terepjáróját akarta kimenekíteni az adóhatóság keze közül egy adócsaló
 
Napi Aktuális 2012-04-11 06:07:44
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

A fővárosban élő adócsaló megkérte ismerősét, hogy vigye el a kocsit Mosonmagyaróvárra, és adja el, pedig az autóra az adóhivatal már rátette a kezét.

 

Az adóhatósági elidegenítési és terhelési tilalom ellenére megpróbálta eladni nagy értékű terepjáróját egy budapesti férfi, aki ellen adótartozás miatt folyik eljárás. A hatóságok megtévesztésére a gépjárműről leszerelték az eredeti rendszámot, és "P" jelzésű ideiglenes rendszámmal akarták a fővárosból vidékre szállítani, hogy ott eladják.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr járőrei az M1-es autópálya egyik pihenőhelyén ellenőriztek egy "P" jelzésű rendszámmal ellátott Mitsubishi terepjárót. Az igazoltatás során a jármű vezetője elmondta, hogy az ismerőse tulajdonában álló gépkocsit szívességből, értékesítési céllal viszi Mosonmagyaróvárra, írja az adóhatóság a közleményében.

A gyanús körülmények miatt a járőrök átvizsgálták az autót, s eközben előkerült a terepjáró eredeti rendszáma és forgalmi engedélye, amely egy budapesti magánszemély nevére szólt. A szívességi sofőr bevallotta, hogy a rendszámtáblát azért cserélték ki, mert az eredeti forgalmi rendszámhoz nem volt érvényes matricájuk, és így akarták megspórolni az autópályadíjat.

 

A gépjármű adatainak ellenőrzése közben kiderült azonban; a tulajdonos úgy akarta értékesíteni az autót, hogy azt a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága tartozás fejében lefoglalta, arra elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztetett be.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény értelmében a lefoglalt ingóságot az adós köteles megőrizni, annak elidegenítése vagy a végrehajtás alól más módon történő elvonása a büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősül. Erre tekintettel az illetékes rendőrkapitányság a gépjárművet zártörés vétségének kísérlete miatt a helyszínen lefoglalta.

forrás:origo

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2024-04-12 06:44:24 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ