Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Nyomozás a temetkezési intézetnél
 
Napi Aktuális 2012-04-17 05:02:09
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Elrendelték a nyomozást Budapesti Temetkezési Intézet ügyében a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával megtett jobbikos feljelentés nyomán, áll a párt közleményében.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik másfél hónapja tett feljelentést a legfőbb ügyésznél a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. működésével kapcsolatban ismeretlen tettesek ellen, gazdasági bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Staudt Gábor országgyűlési képviselő akkor elmondta: olyan információk jutottak a birtokába, amik szerint a BTI több esetben is törtvénytelenül járt el. Információi szerint a cég 2010. évi eredményét szándékosan tüntették fel veszteségesnek, hogy ezután aztán a 2011-es eredményt javítani tudják. Emellett Staudt Gábor szerint a BTI túl magas és indokolatlan szakértői díjakat fizetett ki, tényleges munkavégzés nélküli tanácsadói szerződéseket kötött, nagy értékű gépjárműveket és ingatlanokat bérelt, valamint a közbeszerzési eljárások kiírásánál sem tartotta be a szabályokat

 

A jobbikos politikus emlékeztetett arra, hogy a BTI jelenlegi vezetője Horváth József, aki korábban a Szentendrei Városi Szolgáltató Zrt.-t vezette és az "ott folyó ügyekkel kapcsolatban" a Pest Megyei Főügyészség 2011 decemberében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Staudt Gábor úgy fogalmazott: "cégek és eljárások tekintetében megdöbbentően nagy hasonlóságot mutatnak" a két cégnél lezajlott folyamatok, ezért szerinte mindenképpen ki kell vizsgálni, hogy a két ügy összefügg-e, illetve vannak-e közös személyi felelősök.

forrás:index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ