Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Most kiderül, figyelte-e Orbánt a titkosszolgálat
 
Napi Aktuális 2012-04-17 05:05:23
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Zárt ajtók mögött kezdi meg hétfőn a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője, Laborc Sándor perének tárgyalását a Fővárosi Törvényszék. Laborc a vád szerint adatokat gyűjtött Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról.

 

Hétfőn kezdi meg a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa a hivatali visszaéléssel vádolt Laborc Sándor, a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójának perét - közölte a törvényszék sajtóosztálya az [origo]-val, de ennél több információt nem adtak az ügyről. A polgári elhárítás egykori vezetője az ügyészség szerint jogtalanul gyűjtött és tárolt adatokat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról. 

Laborc és egykori munkatársa ellen a korábbi Budapesti Katonai Ügyészség 2010. februárban rendelt el nyomozást. A katonai ügyészség háromrendbeli hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt az idén január 13-án nyújtotta be a vádiratot.

Az ügyben az első feljelentést 2010 februárjában - még a Bajnai-kormány idején - Balajti László tette, aki 2009 nyarán vette át a polgári elhárítás vezetését Laborc Sándortól. A Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépeinek merevlemezein több telefonbeszélgetés, híváslista, valamint a cellainformációkra irányuló elemzés is volt. Laborc laptopján mappába rendezve sorakoztak az adatsorok, volt közöttük "Ovi" és "Bajusz" nevű is, ezek nagy valószínűséggel Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról tartalmaztak információkat - írta az ügyről a múlt héten a Magyar Nemzet.

forrás:origo.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ