Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Ügyvédekre csapott le az adóhivatal
 
Napi Aktuális 2012-05-23 18:01:18
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Fővárosi ügyvédeket vizsgáltak az adóhivatal revizorai, közölte a NAV. A szúrópróbaszerűen vizsgálat alá vont öt ügyvédnél, illetve ügyvédi irodánál igénybe vett próbaszolgáltatások során a jogászok 60 százaléka nem adott nyugtát. „Holott tőlük joggal várható el, hogy már csak hivatásukra tekintettel is betartsák a jogszabályokat, és ezzel maguk is erősítsék az adózási morált” – írja az adóhatóság közleménye.

 

A NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának revizorai a 2012-es ellenőrzési irányokkal összhangban adatgyűjtésre irányuló ellenőrzés céljából többek között ügyvédi irodák honlapjairól és a tárgykörrel foglalkozó blogokból informálódtak. Az adatok alapján öt, az adójog területét mélységeiben ismerő fővárosi ügyvéddel személyes konzultációra telefonon időpontot egyeztettek, amelynek során az egyik ügyvéd még figyelmeztette is az inkognitóban lévő ellenőrt, hogy a „pénzt nehogy otthon hagyja”.

A fővárosi revizorok által előadott, jogi segítséget igénylő kérdés megválaszolása, illetve a felvetett probléma megoldására tett lépések megbeszélését követően az ellenőrzött ügyvédek közül hárman bizonylat nélkül vették át a konzultációs díjat, illetve az ügyintézéshez szükséges előleget. Az átadott összegek tízezer és egymillió forint között mozogtak, olvasható az adóhivatal közleményében.

Bár az ellenőrzöttek meglepődtek, amikor a revizorok felfedték kilétüket, de jellemzően elismerték mulasztásukat és együttműködtek az adóhatósággal. Akadt azonban olyan ügyvéd is, aki eljárásjogi hibát próbált keresni az ellenőrök munkájában, sikertelenül. A mulasztáson ért fővárosi ügyvédek a kiszabott bírságon felül bevallásaik utólagos ellenőrzésére is számíthatnak – közölte a NAV.

forrás:index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ