Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Pávatáncnak búbolás a vége
 
Napi Aktuális 2012-06-12 11:19:11
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Népies hasonlatokban elbeszélt kopulációval dobta fel az elmúlt hetek gyakorlatának megfelelően jellemzően az oligarchákról szóló parlamenti ülést egy szocialista képviselő. A föld mellett szó volt még vasútról, államadósságról és gyanúsan sokért árult támogatott nyaralásokról is. Eltörölték a katasztrófaadót és megszavazták az egészségügyi salátatörvény régóta halogatott módosításait is. Az LMP kérdéseiről pedig nem lesz népszavazás.

 

Újra oligarcházástól volt hangos a parlament, már napirend előtt két képviselő foglalkozott a Fidesz-közeli emberek gyarapodásával, és még Simicska Lajos neve is elhangzott. De haladjunk sorjában, a nap első felszólalásából egyből megtudhattuk, hogy a pávatáncnak búbolás lesz a vége [1]. Ha jól értettük Józsa István szavait, vagy Orbán fog búbolni, vagy őt búbolja meg valaki.

Akárhogy is, a kormány két éve semmi jót nem hozott az országnak [2]. Cséfalvay miniszter válaszában azt javasolta, hogy a szocialisták próbáljanak egyszer olyan költségvetési javaslatot tenni, ami nem növeli az államadósságot [3].
02
Fotó: Huszti István
Cséfalvaynak az jutott eszébe [4] a kereszténydemokrata Pálffy István felszólalásáról is, pedig ő Istenről és az uzsorásokról beszélt [5].
Az oligarcházást az LMP-nek és a Jobbiknak köszönhettük, Jávor Benedek a hétvégén kiszivárgott videó [6] apropóján beszélhetett Simicska Lajosról és a vasúti felújításokról [7], míg Magyar Zoltán a földoligarcha narancsbárókról [8].
03
Ők voltak a tárgyai Szabó Rebeka felszólalásának is. Minderre válaszul Fazekas minisztertől olyan bölcsességeket kaptunk, hogy ahol föld van, ott vita is van [9]. A vasutas felvetéseket Fónagy államtitkár kérte ki személyesen magának [10], a videón beszélő D. G.-t pedig pasasnak nevezte [11].
Miközben Djokovics kettős hibával bukta [12] a Roland Garros döntőjét, a Fidesz kérésére levették a napirendről a kéményseprőtörvényt [13]. Ezektől a történésektől teljesen függetlenül a szocialista Tóth Csaba nyomógombbal elkövetett népirtással [14] vádolta a kormányt, Szabó Rebeka pedig dutyi-mutyi rímpárban [15] beszélt az oligarchákról.
13
Szó volt még az Erzsébet-programról is, melynek keretében a szocialisták szerint egy magyar család hetvenezer forintos állami támogatással negyvenötezerért vehet negyvenkilencezerbe kerülő egyhetes nyaralást [16], miközben Rétvári miniszter szerint valójában fejenként harmincezres támogatással uszkve tízezer forintért [17].
16
Fotó: Huszti István
Elsőként a Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Terve és a Nemzeti Felzárkóztatási Stratégia összhangjáról szóló jelentést fogadták el, majd a romaintegrációs programról szóló parlamenti határozat szövegét módosították az új intézménynevekkel. Harmadikként a géntechnológiai törvényről szavaztak.

forrás:index.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ