Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. június. 24


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Miért beteg a magyar igazságszolgáltatás? - Akik bárkit, bármikor, következmények nélkül tönkretehetnek…
 
Napi Aktuális 2010-10-15 11:51:41
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Jogerősen felmentették bűncselekmény hiányában Molnár Csaba, egykori rendőrtisztet a hivatali visszaélés és a közokirat-hamisítás büntette miatt indult eljárásban. A táblabíróság szerint a Fővárosi Bíróság helyesen döntött, amikor nem osztotta az ügyészség álláspontját, és bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat.

 

A Kulcsár Attila féle K&H-ügy egykori főnyomozója fogta el Bécsben a sikkasztással gyanúsított brókert, fél évig irányította a nyomozást, majd ellene indult büntetőeljárás. Molnár Csaba bírósági kálváriája véglegesen tegnapi jogerős felmentésével fejeződött be. Most kártérítésért - egyes sajtóinformációk szerint 40 millió forint - perli az ügyészséget. Úgy véli, naivitás volna részéről azt gondolni, hogy nem a nyomozói munkája miatt hurcolták meg - nyilatkozta az ítélethirdetés után. A minden vád alól felmentett Molnár Csaba az ügyészre és az ügyészségre haragszik. Az egykori rendőrtiszt úgy látja, ma Magyarországon egy ügyész és egy ügyészség megteheti azt, hogy hitelesnek tekintsen egyetlen egy vallomást, egy olyan embertől, akiről ma már mindenki tudja, hogy úgy tesz vallomást, ahogy úri kedve tartja, és ezek alapján valakit közel 7 évre tönkretegyen és kivonjon a forgalomból - mondta a több éves kálváriát megjárt egykori rendőrtiszt.

 

Minden cinizmus nélkül írjuk: nem történt semmi szokatlan. Az elmúlt húsz évben sok-sok példát láthattunk arra, hogy az igazságszolgáltatás csúfosan melléfogott. A ’90-es évek elején alakult egy speciális nyomozócsoport a rendőrségen belül, „Cattani kommandó” néven, amely politikusok szennyes ügyei után nyomozott. Már ott tartottak a bizonyítékok összegyűjtésében, hogy napokon belül az akkori parlament képviselők közel egyharmadát bilincsben vitték volna el, amikor pikk-pakk feloszlatták a csoportot, amelynek több tagja ellen bűnvádi eljárás indult, voltak, akiket előzetes letartóztatásba is helyeztek. Aztán persze, évek múltán kiderült, hogy a „vádak” koholmányok, egyetlen jelentőségük abban rejlett, hogy a bátor, rátermett nyomozókat kicsinálják. A szó szoros értelmében. Az egykori „Cattani kommandó” tagjai már régen nincsenek a rendőrség kötelekében. Kellemetlenek voltak a „rendszer” számára, mert komolyan vették azt, hogy nekik a bűnt kell üldözniük, ráadásul tehetségük is volt hozzá…

 

Sándor Istvánt, a Papát, közel egy évtizede vágták taccsra. Operatív főnyomozóként az olajos alvilág felszámolása érdekében tevékenykedett. Pechjére politikusokba, és egykori rendőrségi vezetőkbe botlott e munkája során. Papát „hazavágták”. Hosszú előzetes letartóztatás, sok éves bírósági procedúra lett a „jutalma”, amiért olyanba ütötte az orrát, amibe nem kellett volna. Ő is elhitte, hogy ebben az országban mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények. Tévedéséért súlyos árat fizetett. Ügye felmentő ítélettel zárult, minden, ellene felhozott vádpontot megalapozatlannak tartott a bíróság. Az ügyész, aki irdatlan vehemenciával nyomozott utána, és vádemelésig futtatta az eljárást, kevéssel később már az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkáraként szundikált nagyokat a rendőrségi vezetői értekezleteken. A selejtmunkát mifelénk így honorálják az igazságszolgáltatás területén.

 

De hol van már Chilkó Ferenc, a BRFK gyilkossági csoportjának egykori kiváló vezetője, hol van már Tonhauser László, a Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat (SZBESZ) volt első embere? Ellehetetlenítették, „megfojtották” őket. Miért is? Mert komolyan vették a hivatásukat, a törvényeket. És ezt a „rendszer” nem nézte el, nem bocsájtotta meg nekik. Elbánt velük. Ahogy elbánt a fiatal Molnár Csabával is, akinek gyerekkori álma volt, hogy a rendőrségnél szolgáljon.

 

De mi van azokkal, akik tevőlegesen közreműködtek a felsoroltak tönkretételében (főkapitányok, ügyészek, politikusok)? A válasz rövid, és megdöbbentő: köszönik, jól vannak. Egyiküket sem tanácsolták el a szakmai pályáról, nem tiltották el hivatása gyakorlásától, nem kötelezték kártérítésre a derékba tört karrierek, a tönkretett életek, családok miatt. Mi több, voltak, akiket még feljebb emeltek. Például a Sándor István (Papa) ügyében gusztustalankodó ügyészt, vagy a „Cattani kommandó” tagjainak keresztre feszítésében, valamint Tonhauser lehetetlenné tételében élenjáró főkapitányt, akinek 1990-es évekbeli, alföldi „pénzbegyűjtó túrázásairól” legendákat meséltek az olajos maffia katonái… Nem számít. Oda se neki. Ez egy ilyen ország. Következmények nélküli. Abszurdisztán.

 

Létezik még egy olyan állam a világban (beleértve Afrikát, és Közép-Amerikát is), ahol egy bíró (Varga Zoltán) minden gond nélkül életfogytiglanra ítél egy vádlottat (Kaiser Ede), mert az kivégzett nyolc személyt egy móri bankfiókban, majd kiderül, hogy a férfi a tett színhelyének közelében sem járt a brutális cselekmény elkövetésekor? Igen, létezik. Magyarországon. És létezik még egy olyan a világban (beleértve Afrikát, és Közép-Amerikát is), ahol ez a bíró továbbra is bíró maradhat? Igen, létezik. Magyarországon. És létezik még egy olyan a világban (beleértve Afrikát, és Közép-Amerikát is), ahol az ügyben nyomozó rendőri vezetők, a vádat megalapozottnak tartó ügyészek a történtek után is nyomozhatnak, vádat emelhetnek emberek ellen? Sőt, a „kiváló” móri munkáért felvett csinos jutalmakat sem kellett visszafizetniük, és az előléptetéseket sem vonták vissza tőlük - létezik ilyen ország a világban? Igen, létezik. Magyarország.

 

Molnár Csaba esete tovább erősíti azokat a - jogos! - hangokat, hogy „rendet az igazságszolgáltatásban is!” Akik súlyos, égbekiáltó, kapitális hibákat vétenek, azoknak köszönjék meg eddigi munkájukat, és „érdemeik elismerése” mellett, rúgják őket páros lábbal seggbe! Ha pedig szándékosan, bizonyos felsőbb elvárásoknak megfelelni akarásból következően tesznek tönkre karriereket, életeket, akkor tereljék be őket néhány évre a rácsok mögé (hogy legyen idejük átgondolni vétkeiket), és magánvagyonukból térítsék meg a közreműködésükkel lenullázott ártatlanok vagyoni és nem vagyoni kárait. Elég volt abból az idióta gyakorlatból, hogy a rendőrök, az ügyészek, a bírók „selejt termelésének” következményét az adófizetők viseljék. A kocsmákban is az fizet, aki a zenét rendeli. Röhej, hogy létezik a magyar társadalomnak egy szúk rétege, amely érinthetetlen, amily semmilyen felelősséget nem visel tetteiért. Ez tarthatatlan a továbbiakban!

 

Már amennyiben komolyan veszi miniszterelnökünk önmagát, illetve saját kijelentését: „Magyarország megszűnt következmények nélküli ország lenni!”

 

Ha ez valóban így lesz (egyelőre nem úgy tűnik), akkor a molnárcsabák, a sándoristvánok, a tonhauserek, a chilkók, (és még sokan mások) nem a magánszférában, hanem a bűnüldözés területén kamatoztathatják tudásukat, rátermettségüket. Félelem nélkül. Ugyanakkor lesznek, akiknek új kenyérkereseti lehetőség után kell nézniük, mert most rossz helyen vannak, nekik nem való székekben ülnek. Nem kell sajnálni őket, mert a magyar gazdaság rengeteg kőművest, esztergályost, maróst, szobafestő-mázolót, olvasztárt képes „felszippantani”. És még átképzési támogatás is igénybe vehető!

 

visszaelesek.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-06-14 06:55:26 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ