Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2023. február. 6


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Korrupciógyanús közbeszerzések
 
Napi Aktuális 2012-07-08 12:27:15
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

WL
Magyar Nemzet
2012. július 06., péntek 05:45 A HM belső ellenőrzési főosztálya lezárta azt a vizsgálatot, amelyet a Honvédkórház és jogelődjei által 2002–2010 között kötött szerződésekkel kapcsolatban rendelt el Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos kérésére Hende Csaba miniszter. A Magyar Nemzet úgy tudja, a belső ellenőrök számos korrupciógyanús közbeszerzésre, külsős megbízási szerződésre akadtak.

 

Lezárult az a vizsgálat, amelyet a Honvédelmi Minisztériumban (HM) folytattak azokkal a korrupciógyanús ügyekkel összefüggésben, amelyek a Honvédkórház előző választási ciklusokban kötött szerződéseivel kapcsolatosak – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eljárást a honvédelmi tárca belső ellenőrzési főosztálya folytatta le. A lap információi szerint a szervezet több bűncselekménygyanús esetre bukkant az egészségügyi intézmény és a szaktárca által felügyelt jogelődjei által kötött megállapodásokkal kapcsolatban. 

A vizsgálatra még februárban kérte fel Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Hende Csaba honvédelmi minisztert. A kormánybiztos kérésére a tárca szakemberei nemcsak a HM Központi Honvédkórház, a Magyar Honvédség Honvéd Egészségügyi Központja vonatkozásában folytatták le a vizsgálatot, hanem számtalan dokumentumot tekintettek át az egykori Állami Egészségügyi Központ honvédelmi tárcán kívüli elődintézményeinél is. Az átvilágítás tehát kiterjedt az egykori Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz tartozó IRM Központi Kórházra, a MÁV Kórházra és intézményeire, valamint az Országos Gyógyintézeti Központra is.

A lapnál úgy tudják, a belső ellenőrök megvizsgálták az intézmények 2002 és 2010 közötti időszakban lefolytatott összes közbeszerzését, és ezek kapcsán számos visszaélés gyanúja merült fel. Áttekintették azokat a megállapodásokat és az azokhoz kapcsolódó dokumentumokat is, amelyek alapján a Honvédkórház és jogelőd intézményei külső cégeket bíztak meg az intézmény ellátásával és egyéb feladatainak elvégzésével. A vizsgálat a Magyar Nemzet értesülései szerint megállapította, hogy ezek a kiszervezések, külsős szerződések jelentős anyagi veszteséget okozhattak az állami egészségügyi intézményeknek.

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2023-02-03 17:35:54 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ