Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Duzzad Verókék gyanúsítotti tábora
 
Napi Aktuális 2012-07-26 17:24:19
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Huszonegyedikként gyanúsította meg Terézváros korábbi értékbecslőjét a BRFK a Verók István volt MSZP-s polgármester és társai ellen indított legnagyobb büntetőeljárásban – tudta meg a Magyar Nemzet. A gyanú szerint az előző ciklusok balliberális önkormányzati vezetői, az érintett képviselők, köztisztviselők és megbízottjaik hűtlen kezeléssel több mint kétmilliárdos kárt okoztak.

 

Felgyorsult a nyomozás a terézvárosi ingatlanpanama-ügyben: a napokban már a kerületi önkormányzat megbízásából eljáró értékbecslőt is különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg – közölte a lap kérdésére Horváth Katalin Fanni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt a gyanúsítotti kör, a „hivatalnokok” után eljutottak a megbízottakig, az ügyletekben részt vevő vállalkozásokig.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán zajló büntetőeljárásban a hivatalnoki körhöz sorolták a VI. kerület volt MSZP–SZDSZ-es vezetőit. Így a 2002 és 2006 közötti ciklusban adásvételi szerződések tucatjait aláíró Verók István polgármestert és a javaslatokat benyújtó – a magáról a közelmúltban diplomáciai, parkolási botrányokkal is hírt adó Rolls-Royce-tulajdonos – Fürst György alpolgármestert. Továbbá a privatizációs döntéseket a képviselő-testületben megszavazó balliberális önkormányzati képviselőket, az előterjesztéseket aláíró „aktuális” jegyzőt és aljegyzőt.

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen többtucatnyi tanácsadói szerződés ügyében Gila Pál, a terézvárosi önkormányzat jogi képviselője. Az MNO pedig arról írt, hiába folyik bírósági eljárás a VI. kerületi ingatlanbotrány kapcsán, máig is találni olyan építkezést a belvárosban, ahol „semmi sem stimmel”.

A gyanúsított értékbecslő személyéről a rendőrség nem adott tájékoztatást, de mint a szeptemberben a Fővárosi Törvényszéken folytatódó büntetőügy eddigi tárgyalásain kiderült: a perbeli Andrássy út 47. szám alatti épületről szakvéleményt adó Dollar Land Kft. készítette akkoriban az önkormányzat által megrendelt értékbecslések zömét. Az ügyészség szerint a vádlottak a műemléki ingatlan áron aluli értékesítésével több mint 127 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak. Verók Istvánra és tizenhárom társára börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kértek.

A mostani nyomozásban egyelőre három, az Andrássy út 3., 8. és 52. szám alatti palota mellett csaknem kéthektárnyi tetőtér értékesítése kapcsán több mint 2,3 milliárd forintnyi károkozás miatt nyomoznak. A lap információi szerint azonban más épületek és üzlethelyiségek privatizációja ügyében is zajlik az eljárás.

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ