Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 Vesztegetési ügy: kollégáira vallott a főtiszt
 
Napi Aktuális 2012-08-05 05:45:56
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

Felettesei és más vezetők büntetőeljárásba való bevonását kezdeményezte a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás. A volt főtiszt védője kihallgattatná azokat, akiknek a hatásköre volt a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ellenőrzése.

 

 

A vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett K. Tamás, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője keddi kihallgatásán nem neveket sorolt fel, senkit sem vádolt bűncselekmény elkövetésével, hanem arról tájékoztatta a nyomozó hatóságot, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére. Ezt mondta el a Magyar Nemzetnek Arató György, a volt rendőrtiszt védője, aki arra a Blikk által közölt értesülésre reagált, amely szerint ügyfelének a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tett harmadik vallomása alapján további harminc vezető beosztású fővárosi egyenruhás bukhat bele a vesztegetési ügybe.
Mint mondta, védence a nyolc oldalt kitevő nyilatkozatához egy állománytáblát is csatolt, és abban reménykednek, hogy ezek után az ügyészség feltárja, miért kímélhették az adott kerületi kapitányságok V. László szórakozóhelyeit. A védő lényeges részletként említette, hogy K. Tamás elfogása előtt két hónappal olyan, a budapesti főkapitány által kiadott utasítás jelent meg, amely a kerületi rendőrség vezetőinek azt szabta feladatul: határozzák meg, mely, az illetékességi területükhöz tartozó mulatókat kell átfogó ellenőrzés alá vonni. Arra a sajtóban közölt értesülésre, hogy védence név szerint közölte volna, kik azok, akik dönthettek az ellenőrzésekről, az ügyvéd kifejtette: nem védence, hanem ő fordult korábban olyan bizonyítási indítvánnyal a hatósághoz, amelyben megnevezte, és tanúként történő meghallgatását kérte azoknak, akik a gyanúsításban szereplő időszakban betöltötték a kérdéses beosztásokat.

A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját. A szórakozóhelyek az éjszaka császáraként ismert, V. Lászlóhoz köthetők, akit a rendőri korrupciós ügyben vettek őrizetbe. Az egyik bulvárlap szerint egy korábbi „kamu” bombariadó alkalmával poloskázták be a területet.

A Hír Televízió július 17-én arról számolt be, hogy
azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok Portik Tamás és társai, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt gyanúsított Jozef Rohác ellen
Portikék július 15-én kerültek előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás.


forrás:mno.hu

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ