Keresés         Kapcsolat   
 
    Visszaélések.hu         Aktuális | Folyamatban lévő ügyek | Nyomozati szakaszban | Bírósági szakban | Jogerős ügyek | Vélemények
2021. október. 26


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 66 vádlott az APEH-es vesztegetési ügyben
 
Napi Aktuális 2012-08-17 06:44:26
 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez
 

66 adóhatósági tisztviselővel és vállalkozóval szemben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), csütörtökön, a Székesfehérvári Törvényszéken, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt - értesült a HavariaPress.

 

A nyomozás azért indult meg 2010-ben, mert a titkos információ gyűjtés során felmerült adatok szerint felmerült a gyanú, hogy az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának egyes munkatársai, köztük vezető beosztásúak is, a velük kapcsolatban álló közvetítőkkel, az adóhatósági eljárásokban, anyagi ellenszolgáltatás fejében, jogtalan előnyben részesítettek különböző cégeket és magánszemélyeket.

A hivatalos személyeket alkalmanként jellemzően 200-300 ezer forinttal - összesen 10,9 millió forinttal - vesztegették meg. A bűnszervezet tagjai szervezetten és összehangoltan több adóigazgatási eljárásban, 2005-től 2010 júniusáig követték el a korrupciós bűncselekményeket. A szervezet vezetője, N. Lajos, volt társadalombiztosítási tisztviselő volt. A bűnszervezet működése során az adóhatóság - így ezen keresztül a Magyar Állam - 150 millió forintot meghaladó bevételtől esett el. 

Vezető beosztású hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés, kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés, vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés, és más bűncselekmények miatt 66 ember - 14 adóhatósági tisztviselő, köztük 4 osztályvezető, és 52 magánszemély, köztük vállalkozók, könyvelők és 1 ügyvéd - ellen emelt vádat csütörtökön, a KNYF, a Székesfehérvári Törvényszéken, míg 3 tisztviselő és 3 vállalkozó esetében megszüntette a nyomozást.


Havaria Press

 

 
 Megosztás:  Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-11-17 Csipak Péter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2010-05-03 ITT A CUNAMI!
 
 
 
 
 
 
 
 Utolsó frissítés: 2021-10-08 07:44:06 IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ